Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

»Strah pred morebitno okužbo je odvečen«

Devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta se je pogovorila z zdravstvenim direktorjem doma Pineta del Carso

23. maj. 2020 | 19:01
Dark Theme

»Občane želim pomiriti: v zdravstvenem domu Pineta del Carso sledijo strogim zdravstvenim protokolom, tako da je strah pred morebitno okužbo s koronavirusno boleznijo odvečen,« je za Primorski dnevnik poudarila devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta.

Danes smo se namreč pri njej oglasili, ker nas je bralec opozoril, da je odločitev o selitvi pacientov z blažjimi simptomi koronavirusne bolezni covid-19 iz tržaškega zdravstvenega zavoda Salus v zdravstveno-rehabilitacijski dom Pineta del Carso v Nabrežini povzročila nemalo skrbi med vaščani. Številni naj bi bili razburjeni, češ da domači zdravstveni dom ne razpolaga z usposobljenim in ustrezno zaščitenim osebjem, zaradi česar bi z okužbo ogrozili uslužbence in tudi domačine, ki bi z njimi prišli v stik.

Na zaskrbljene glasove devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta ni naletela, takoj pa se je želela prepričati, ali bi lahko bil strah občanov osnovan. Pogovorila se je z zdravstvenim direktorjem Pinete Fabriziom Briganti Piccolijem.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku. Ob 75-letnici našega dnevnika vam ponujamo posebno ugodno naročnino: tiskana izdaja za 99 evrov, digitalna izdaja pa za 75 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo