Četrtek, 05 december 2019
Iskanje

Študentski lov na sobe in stanovanja

V Trstu najemnine med ugodnejšimi v Italiji

Trst |
6. avg. 2019 | 11:05
Dark Theme

Te dni se na lov na najemniško stanovanje ali sobe podaja na tisoče študentov. Čaka jih prav toliko sob in stanovanj. V primerjavi z drugimi italijanskimi univerzitetnimi mesti, predvsem kar se tiče severne Italije, so najemnine v Trstu nižje. To izhaja iz študije podjetja Solo Affitti. Poleg na lokacijo so študenti pozorni tudi na bližino javnih prevoznih sredstev.

»Na ceno stanovanja seveda najbolj vpliva lokacija. V primeru študentov je najbolj zaželena okolica fakultet. Za enosobno stanovanje je na tem območju treba odšteti okoli 350 evrov, za bolj moderno opremljene in večje stanovanje z dvema sobama pa mesečna najemnina znaša 550 evrov. To tipologijo stanovanj študentje iščejo v parih, tako si lahko razdelijo stroške,« je rekel Antonio De Paolo iz nepremičninske agencije Gallery Immobiliare. Kot je še razložil, je povpraševanje po študentskih stanovanjih največje v tem času leta, tisti najbolj hitri so z iskanjem začeli že junija, zamudniki pa se bodo zbudili šele septembra. Sogovornik je tudi povedal, da je v Trstu ponudba velika, stanovanj in sob je dovolj za vse študente, saj so se v zadnjih letih mnogi Tržačani odločili, da svoj denar investirajo v nakup stanovanj, ki so jih nato začeli oddajati.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo