Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Sv. Martina bodo počastili tudi v Miljah

Od 8. do 10. novembra že 15. praznik v znamenju promocije krajevnih proizvodov

Milje |
7. nov. 2019 | 10:16
Dark Theme

Sv. Martina bodo počastili tudi v Miljah, kjer bo od 8. do 10. novembra potekal že 15. Praznik sv. Martina in starodavni okusi jeseni, ki ga prireja Občina Milje in bo priložnost za promocijo krajevnih enogastronomskih proizvodov. Osrednje dogajanje bo zlasti na Trgu Republike in Trgu Marconi. Na slednjem bo z odprtjem 8. novembra ob 18.30 zaživelo Martinovo naselje, kjer bodo vsak dan od 9. ure dalje v ličnih lesenih hiškah krajevna društva, obrtniki in kmetije ponujali svoje proizvode.

Med bogato bero drugih dogodkov gre omeniti npr. strokovni srečanji s Paolom Parmegianijem v občinski palači 8. novembra ob 17. uri in 9. novembra ob 11. uri, posvečeni proizvodnji in pokušnji kisa oz. pokušnji novega olja. Vedno 9. novembra bo ob 18. uri v občinski palači tudi pokušnja vin v organizaciji združenja italijanskih someljejev AIS. Med ostalimi dogodki v tistih dneh gre omeniti tudi oglede svetišča in arheološkega parka v Starih Miljah, miljskega polotoka, zgodovinskega središča Milj in gradu, animacijo za otroke, sejme in večere ob glasbi, pa tudi likovni razstavi Paola Bonifacia v dvorani Negrisin ter Nataše Kos in Giovannija Pulzeja v dvorani Ugo Carà. Ob vsem tem bodo v lokalih, ki bodo izpostavili »frasko«, nudili tudi Martinov jedilnik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo