Sreda, 27 januar 2021
Iskanje

Tri desetletja zgoniške civilne zaščite

Proslavili pomembno obletnico ustanovitve civilne zaščite v Občini Zgonik

Zgonik |
16. nov. 2019 | 16:47
Dark Theme

»Sanje ene osebe ostanejo le sanje ... sanje več oseb pa so resničnost, ki se začenja,« se glasi afriški pregovor, ki ga je koordinator zgoniške civilne zaščite Lorenzo Breda izbral za ponazoritev duha, ki je preveval petkov večer, ko so v briškem kulturno-rekreacijskem domu obeležili 30. obletnico ustanovitve krajevne civilne zaščite.

Ekipa, ki danes sestavlja zgoniško civilno zaščito, šteje 58 prostovoljcev različnih starosti, kar je glede na razmeroma skromno prebivalstvo zavidljiva številka, s katero se ne more ponašati ravno vsaka občina. Med temi so tudi tri ženske. »Mi, prostovoljci, radi podarjamo skupnosti in svojemu ozemlju, na katerega smo še posebno navezani, svoj prosti čas, ki ga odvzamemo družini ali službi,« je v svojem nagovoru povedal Lorenzo Breda.

Slovesnosti so se poleg zgoniške županje Monice Hrovatin in predstavnikov občinske uprave udeležili poveljnik deželne civilne zaščite Amedeo Aristei, direktor deželne gozdne straže Massimo Stroppa, nekdanji parlamentarec in zgoniški župan v času ustanovitve civilne zaščite Miloš Budin, pa tudi predstavniki sosednjih občin ter karabinjerjev. V dvorani je seveda bilo tudi veliko značilnih modrih jopičev, ki jih nosijo ti, v čast katerim je bil poklon pravzaprav namenjen – prostovoljci civilne zaščite.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera bi bila najboljša rešitev za izhod iz vladne krize v Italiji:

26. jan. 2021 | 16:40
Tretja vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja
Oblikovanje nove vlade brez dosedanjega premierja
Oblikovanje institucionalne vlade s široko koalicijo
Predčasne volitve
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo