Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Trieste Next letos o Big Data

Prireditev bo potekala med 27. in 29. septembrom

Trst |
18. sep. 2019 | 16:59
Dark Theme

Klic, klik, nakup, všečkanje, informacije o tem, kaj si izposodimo v knjižnici, s katerim avtobusom se peljemo, kje parkiramo avtomobil, ali celo zgolj to, kdaj s pametnim telefonom vklopimo klimo v dnevni sobi. To nepredstavljivo razsežnost podatkov imenujemo Big Data. Pod tem imenom so združeni vsi podatki, ki jih pustimo v digitalnem svetu. In ti podatki bodo rdeča nit letošnje znanstvene prireditve Trieste Next.

Ta bo na Velikem trgu in v okoliških poslopjih (v Mieli, kavarni Tommaseo, deželni palači, hotelu Savoia in Revoltelli) potekala od 27. do 29. septembra, v treh dneh pa bo na programu 50 različnih dogodkov, ki jih bo oblikovalo dvesto predavateljev. 27. septembra bo v okviru prireditve Trieste Next zaživela tudi Evropska noč raziskovalcev. Pred Velikim trgom bo vse dni privezana tudi nova ledolomilka inštituta OGS, ki je pred meseci nadomestila zastarelo Exploro.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo