Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Trieste Next letos o Big Data

Prireditev bo potekala med 27. in 29. septembrom

Trst |
18. sep. 2019 | 16:59
Dark Theme

Klic, klik, nakup, všečkanje, informacije o tem, kaj si izposodimo v knjižnici, s katerim avtobusom se peljemo, kje parkiramo avtomobil, ali celo zgolj to, kdaj s pametnim telefonom vklopimo klimo v dnevni sobi. To nepredstavljivo razsežnost podatkov imenujemo Big Data. Pod tem imenom so združeni vsi podatki, ki jih pustimo v digitalnem svetu. In ti podatki bodo rdeča nit letošnje znanstvene prireditve Trieste Next.

Ta bo na Velikem trgu in v okoliških poslopjih (v Mieli, kavarni Tommaseo, deželni palači, hotelu Savoia in Revoltelli) potekala od 27. do 29. septembra, v treh dneh pa bo na programu 50 različnih dogodkov, ki jih bo oblikovalo dvesto predavateljev. 27. septembra bo v okviru prireditve Trieste Next zaživela tudi Evropska noč raziskovalcev. Pred Velikim trgom bo vse dni privezana tudi nova ledolomilka inštituta OGS, ki je pred meseci nadomestila zastarelo Exploro.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo