Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Trieste Next letos o Big Data

Prireditev bo potekala med 27. in 29. septembrom

Trst |
18. sep. 2019 | 16:59
Dark Theme

Klic, klik, nakup, všečkanje, informacije o tem, kaj si izposodimo v knjižnici, s katerim avtobusom se peljemo, kje parkiramo avtomobil, ali celo zgolj to, kdaj s pametnim telefonom vklopimo klimo v dnevni sobi. To nepredstavljivo razsežnost podatkov imenujemo Big Data. Pod tem imenom so združeni vsi podatki, ki jih pustimo v digitalnem svetu. In ti podatki bodo rdeča nit letošnje znanstvene prireditve Trieste Next.

Ta bo na Velikem trgu in v okoliških poslopjih (v Mieli, kavarni Tommaseo, deželni palači, hotelu Savoia in Revoltelli) potekala od 27. do 29. septembra, v treh dneh pa bo na programu 50 različnih dogodkov, ki jih bo oblikovalo dvesto predavateljev. 27. septembra bo v okviru prireditve Trieste Next zaživela tudi Evropska noč raziskovalcev. Pred Velikim trgom bo vse dni privezana tudi nova ledolomilka inštituta OGS, ki je pred meseci nadomestila zastarelo Exploro.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo