Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Trst in Kitajska vse bližja

V Šanghaju podpisali spomenico o soglasju za razvijanje italijansko-kitajskih industrijskih območij na Kitajskem, povezanih s tržaškim pristaniščem

5. nov. 2019 | 17:45
Dark Theme

Ob prisotnosti italijanskega zunanjega ministra Luigija Di Maia je danes v Šanghaju na Kitajskem prišlo do podpisa spomenice o soglasju med Pristaniškim sistemom vzhodnega Jadrana in kitajsko družbo China Communications Construction Company (CCCC), ki bo omogočila razvijanje italijansko-kitajskih industrijskih območij na Kitajskem, ki bodo povezana s tržaškim pristaniščem in italijanskim logističnim sistemom.

Spomenica, ki sta jo podpisala predsednik Pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana Zeno D’Agostino in predsednik družbe CCCC Jingchun Wang, bo omogočila konkretno razvijanje skupnih italijansko-kitajskih projektov na Kitajskem, o možnosti katerih se je že govorilo preteklega 23. marca, ko je v Rimu prišlo do podpisa pomembnih gospodarskih dogovorov med državama o razvijanju t.i. svilne poti. Konkretno gre tudi ustvarjanje logistično-distribucijskih ploščadi, povezanih s tržaškim pristaniščem in v službi celotnega italijanskega državnega logističnega sistema. Tržaško pristanišče bo glede tega družbi CCCC pomagal pri razvijanju pilotnih projektov na območjih z visokim gospodarskim potencialom v Guangzhouju in Jiangsuju ter v zaledju pristanišč Šanghaj, Ningbo in Shenzen. Obe stvarnosti bosta tudi sodelovali, da se na ozemlju Furlanije - Julijske krajine omogoči delovanje enega ali več skladišč družbe CCCC.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo