Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Tržaška škofija omilila ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa

Vračajo se maše, pogrebi in poroke, a pri obredih ostajajo nekatere omejitve

2. mar. 2020 | 15:22
Dark Theme

S ponedeljkom so v vseh cerkvah tržaške škofije ponovno stekle maše, pogrebi in poroke, ki so jih prejšnji teden začasno prekinili zaradi izrednih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Še dan prej pa so v medijih in na družbenih omrežjih mešanico različnih odzivov sprožile nekoliko nenavadne fotografije iz stolnice pri Sv. Justu, kjer je škof Giampaolo Crepaldi maševal v popolnoma prazni cerkvi. Mašo so namreč predvajali po neposrednem televizijskem in radijskem prenosu.

Škofija v Trstu je po skupnem dogovoru s tistima v Gorici in Vidmu ponovno dovolila tudi javno podeljevanje zakramentov, zakramentalov in vse druge obrede, kot sta molitev rožnega venca in križev pot. Še vedno pa je prepovedano stiskanje rok v znak miru med verskimi obredi. Ravno tako bodo duhovniki vernikom hostijo izročili v roke in ne v usta, kropilniki pa zaenkrat ostajajo brez blagoslovljene vode.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo