Sobota, 15 junij 2019
Iskanje

Tržaški občinski svet še vedno brez predsednika

Do imenovanja ni prišlo niti na sinočnji seji

Trst |
16. apr. 2019 | 10:48
Dark Theme

+Še četrtič črn dim v tržaškem občinskem svetu. Tudi na sinočnji seji ni bil imenovan predsednik občinskega sveta. Igor Svab tako ostaja vršilec dolžnosti predsednika občinskega sveta, desnosredinska večina pa še naprej razklana. Čeprav to v občinski dvorani bolj ali manj spretno prikriva.

Da so neenotni, kaže dejstvo, da se vse od odstopa predsednika občinskega sveta Marca Gabriellija (Lista Dipiazza) niso uspeli dogovoriti, koga bi postavili na njegovo mesto. Stranki Lista Dipiazza in Forza Italia sta kot možnega kandidata pred dnevi neuradno predstavili Massima Codarina (Lista Dipiazza), s tem kandidatom pa se ni strinjala Severna Liga, ki je bojda na včerajšnjem popoldanskem sestanku šefov treh desnosredinskih strank predlagala Everesta Bertolija (Severna liga).

V drugem delu sinočnjega mestnega sveta so občinski svetniki razpravljali tudi o 19 milijonih iz fonda Medobčinske zveze, ki jih Občina Trst namerava uporabiti za prenovo dotrajanih šolskih poslopij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo