Nedelja, 25 oktober 2020
Iskanje

Tržaško in hamburško pristanišče uradno sklenila zvezo

Minister za gospodarski razvoj Stefano Patuanelli je prepričan, da je to zgodovinska priložnost

Trst |
30. sep. 2020 | 19:00
Dark Theme

»Prihod družbe HHLA iz Hamburga v Trst predstavlja zgodovinsko priložnost, ki jo moramo izkoristiti.« To so besede ministra za gospodarski razvoj Stefana Patuanellija, ki se je udeležil današnje svečanosti ob uradnem zaključku gradbenih del na logistični platformi in podpisa dogovora o vstopu nemškega terminalista v lastništvo dosedanjega koncesionarja tega terminala (družbi ICOP in Parisi). Do konca leta bo družba HHLA (Hamburger Hafen und Logistik Aktiengesellschaft) s 50,1-odstotnim deležem postala večinski lastnik družbe PLT, ki upravlja novozgrajeni tržaški terminal.

Poslovni dogovor sta pred predstavniki lokalnih oblasti in ministrom Stefanom Patuanellijem podpisala Francesco Parisi in izvršna direktorica nemške družbe HHLA Angela Titzrath. Slednja je ob podpisu dogovora izjavila: »Hamburg in Trst odpirata vrata v svet. Odprimo ju skupaj.« Na svečanosti, ki je potekala pod velikim prireditvenim šotorom slovenskega proizvajalca Tentart, so si bili govorniki iz političnega in gospodarskega sveta enotni v tem, da dogovor predstavlja prelomnico, na katero so v Trstu čakali desetletja: pristaniško in strateško povezavo severa in juga Evrope, Nemčije in Italije.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo