Četrtek, 19 maj 2022
Iskanje

Tudi na ustanovni seji ni šlo brez polemik

Opozicija je sestanku občinskega sveta sledila v dvorani občinskega odbora

Trst |
13. nov. 2021 | 7:00
Dark Theme

Po pričakovanjih se je v Trstu zapletlo že pred začetkom seje novoizvoljenega občinskega sveta, tako da so svetniki začeli delo z 20 minutno zamudo. Levosredinska opozicija, med katero so bili svetniki Demokratske stranke, Russove liste Punto Franco in Alessandra Richetti za G5Z, je svoje nasprotovanje županovi odločitvi, da se tako pomembna seja skliče na daljavo, izrazila tako, da se je zbrala v dvorani občinskega odbora in od tam sledila prvemu srečanju novoizvoljenih občinskih svetnikov. Francesco Russo je celo predstavil pobudo, s katero je zahteval prekinitev konstitutivne seje in sklic nove v živo. Russova pobuda je bila s 24 glasovi desnosredinske večine zavrnjena.

Drugačno obliko protesta, ki je spominjala bolj na provokacijo, pa je izrekel mestni svetnik gibanja 3V Ugo Rossi, ki je seji sledil z Velikega trga. Njegovo sporočilo je želelo biti takšno: »Če že ne smem stopiti v dvorani občinskega sveta, bom sejo spremljal pod dvorano.«

Vodenje seje, na kateri so bili navzoči prav vsi izvoljeni predstavniki in člani odbora, je nato prevzel najstarejši občinski svetnik Michele Lobianco, ki je bil kos svoji nalogi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo