Četrtek, 16 januar 2020
Iskanje

Turistični delavci premalo dejavni na družabnih omrežjih

Na strokovnem posvetu sta deželna trgovinska zbornica in zavod Isnart predstavila dano stanje na področju turizma

Trst |
15. jul. 2019 | 18:30
Dark Theme

Kakor čudoviti Ferrari, ki bi lahko podiral stalne rekorde hitrosti, vendar potuje dvajset kilometrov na uro. Tako so položaj deželnega turizma opisali predavatelji okrogle mize na temo ovrednotenja krajevnega turizma in izzivov tehnologije - ki jo je danes, 15. julija, na svojem tržaškem sedežu priredila deželna trgovinska zbornica v sodelovanju z državnim institutom za turistične raziskave Isnart. Izvedenci so si bili edini: dežela Furlanija Julijska krajina razpolaga z velikim turističnim potencialom, vendar ga večina podjetij ne zna pravilno ovrednotiti.

Velika hiba deželnih in na splošno italijanskih turističnih podjetij je zlasti pomanjkljiva uporaba tehnoloških pripomočkov. Kot je obrazložil predsednik zavoda Isnart Roberto Di Vincenzo, je to prava zamujena priložnost, saj je v zadnjih desetih letih zanimanje za turistično odkrivanje Italije naraslo za celih petnajst odstotkov. V nasprotju s preteklostjo pa so tuji turisti številčno prekosili domače oziroma italijanske turiste. »Povsem spremenil se je tudi način planiranja in organiziranja dopusta. Turistov, ki nastanitev oziroma druge storitve rezervira na družabnih omrežjih, je danes že 40 odstotkov, medtem ko jih je bilo pred desetimi leti le deset odstotkov,« je še razložil. Lastniki hotelov oziroma turističnih podjetij pa na socialnih omrežjih na osnovi zadnjih podatkov skorajda niso dejavni.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo