Četrtek, 22 avgust 2019
Iskanje

Uspešno leto za naftovod Siot

Letos pričakujejo dvesto tisočo ladjo in poldrugo milijardo raztovorjene nafte od začetka delovanja rezervoarjev

Trst |
1. feb. 2019 | 0:30
Dark Theme

Niso podrli lanskega rekorda, vseeno pa je bilo leto 2018 za družbo Siot, ki upravlja italijanski del čezalpskega naftovoda, uspešno, saj so v preteklem letu raztovorili 41,7 milijona ton surove nafte in tako zabeležili drugi najboljši rezultat v 51 letih, odkar v Bregu obstajajo naftni rezervoarji. Raztovorjeno nafto je lani v tržaško pristanišče pripeljalo kar 465 ladij (lani so raztovorili 42,2 milijona ton nafte, ki je pripotovala na 502 tankerjih), je včeraj obračun lanskega delovanja predstavil Alessio Lilli, generalni menedžer skupine TAL in predsednik naftne družbe Siot.

Pogled je sicer vseskozi uperjen v prihodnost, pojasnjuje Lilli, saj v letošnjem letu pričakujejo dva pomembna dosežka: v kratkem, predvidoma marca, bodo raztovorili poldrugo milijardo surove nafte od začetka delovanja rezervoarjev v dolinski občini. »To je količina nafte, ki jo je Italija porabila v zadnjih 25 letih,« je za ponazoritev dodal. Med avgustom in oktobrom pa naj bi v tržaško pristanišče priplul dvesto tisoči tanker z nafto, s katero preko čezalpskega naftovoda zalagajo Bavarsko, Avstrijo in dobršen del Češke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo