Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

V 90 dneh nova družba za staro pristanišče

Napoved tržaškega župana Dipiazze, predsednika FJK Fedrige in predsednika pristanišča D’Agostina

Trst |
30. apr. 2019 | 9:41
Dark Theme

Tržaški župan Roberto Dipiazza, predsednik deželne vlade Furlanije Julijske krajine Massimiliano Fedriga in predsednik Sistemske pristaniške oblasti za vzhodni Jadran Zeno D’Agostino so na sestanku, ki je potekal 29. aprila, prižgali zeleno luč za ustanovitev družbe, ki bo pristojna za upravljanje starega pristanišča.

Dipiazza je prepričan, da bo nova družba še dodatno pospešila postopek preureditve starega pristanišča, ki je drugače že stekel, ustanovili pa naj bi jo v zelo kratkem času. Glede tega je bil Fedriga še bolj zgovoren, saj naj bi po njegovih besedah nova družba zaživela v teku 90 dni. Na območju starega pristanišča je treba »ustvariti perspektivo, ki ne bo veljala samo za Trst, ampak za vso deželo,« meni predsednik deželne vlade.

Svoje stališče je za Primorski dnevnik posredoval tudi predsednik pristaniške oblasti D’Agostino: »Trenutek je ugoden. Dialog z vsemi pristojnimi oblastmi in političnimi predstavniki je dober, kar je treba izkoristiti. Sam vsekakor sem bil in ostajam vseskozi optimist.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo