Petek, 07 avgust 2020
Iskanje

V Dolini prenovljeno športno središče

Predaja namenu ob športnem dnevu VŠ Josipa Pangerca

Dolina |
24. maj. 2019 | 5:55
Dark Theme

Šolstvo in šport v Bregu sta 23. maja dopoldne slavila dvojni praznik, saj so ob tradicionalnem športnem dnevu za osnovnošolce domače Večstopenjske šole Josipa Pangerca predali namenu tudi nove pridobitve v občinskem športnem središču Silvana Klabjana v Dolini.

Na športnem dnevu, ki je na nogometnem igrišču dolinskega športnega centra potekal v sodelovanju z Združenjem slovenskih športnih društev v Italiji in Športnim društvom Breg, so sodelovali učenci osnovnih šol, ki spadajo v okvir VŠ Pangerc (v iztekajočem se šolskem letu jih je 216), ki so se v tekmovalnem delu pomerili v metanju vorteksa, poligonu in skoku v daljino z mesta, v netekmovalnem delu pa v igranju odbojke, košarke in nogometa.

Športni dan je bil tudi priložnost za predajo namenu prenovljenih prostorov športnega središča Silvana Klabjana, za kar je dolinska občinska uprava vložila 210.000 evrov. Šlo je za denar, ki ga je leta 2010 od Dežele Furlanije Julijske krajine pridobila že prejšnja občinska uprava, a ga je bilo zaradi omejitev pakta stabilnosti mogoče uporabiti le v manjši meri. Lani pa je to postalo možno, tako da so se dela začela v juliju, zaključila pa v novembru: tako so popolnoma prenovili slačilnice, dalje sanitarije za občinstvo (vključno s tistimi za invalide), na tribunah so namestili novo razsvetljavo z varčnimi led svetili, prenovili glavni vhod z ureditvijo dostopa za invalidne osebe in delno zamenjali mrežo manjšega nogometnega igrišča ter nekatera vrata.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo