Sreda, 20 november 2019
Iskanje

V Dolini prenovljeno športno središče

Predaja namenu ob športnem dnevu VŠ Josipa Pangerca

Dolina |
24. maj. 2019 | 5:55
Dark Theme

Šolstvo in šport v Bregu sta 23. maja dopoldne slavila dvojni praznik, saj so ob tradicionalnem športnem dnevu za osnovnošolce domače Večstopenjske šole Josipa Pangerca predali namenu tudi nove pridobitve v občinskem športnem središču Silvana Klabjana v Dolini.

Na športnem dnevu, ki je na nogometnem igrišču dolinskega športnega centra potekal v sodelovanju z Združenjem slovenskih športnih društev v Italiji in Športnim društvom Breg, so sodelovali učenci osnovnih šol, ki spadajo v okvir VŠ Pangerc (v iztekajočem se šolskem letu jih je 216), ki so se v tekmovalnem delu pomerili v metanju vorteksa, poligonu in skoku v daljino z mesta, v netekmovalnem delu pa v igranju odbojke, košarke in nogometa.

Športni dan je bil tudi priložnost za predajo namenu prenovljenih prostorov športnega središča Silvana Klabjana, za kar je dolinska občinska uprava vložila 210.000 evrov. Šlo je za denar, ki ga je leta 2010 od Dežele Furlanije Julijske krajine pridobila že prejšnja občinska uprava, a ga je bilo zaradi omejitev pakta stabilnosti mogoče uporabiti le v manjši meri. Lani pa je to postalo možno, tako da so se dela začela v juliju, zaključila pa v novembru: tako so popolnoma prenovili slačilnice, dalje sanitarije za občinstvo (vključno s tistimi za invalide), na tribunah so namestili novo razsvetljavo z varčnimi led svetili, prenovili glavni vhod z ureditvijo dostopa za invalidne osebe in delno zamenjali mrežo manjšega nogometnega igrišča ter nekatera vrata.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo