Torek, 19 november 2019
Iskanje

V katinarski bolnišnici bodo zaposlovali

Ublažili bodo kadrovsko podhranjenost

Trst |
24. avg. 2019 | 11:05
Dark Theme

Kadrovska podhranjenost v katinarski bolnišnici se bo kmalu končala. V bližnji prihodnosti bodo zaposlili malo več kot 50 različnih zdravnikov in administrativnih delavcev, temu številu pa je treba dodati ustalitev osmih zdravnikov specialistov anesteziologije, kar določa nedavna deželna uredba. Večino novih zdravnikov bodo uporabili v operacijskih sobah, s čimer želi deželna uprava skrajšati čakalne dobe, še posebej na onkološkem oddelku.

Izredno zadovoljen nad ukrepom, ki ga je pred dnevi podpisal izredni komisar zdravstvenega podjetja Asuits Antonio Poggiana, je deželni odbornik za zdravje Riccardo Riccardi, ki je prepričan, da se bo z zaposlovanjem novih zdravnikov samo še okrepila odličnost tržaškega zdravstvenega sistema. »Eden od ciljev deželne uprave je okrepiti dejavnost katinarske bolnišnice,« je izjavil deželni odbornik.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo