Petek, 12 avgust 2022
Iskanje

V Nabrežini bodo uredili nov cepilni center

V občinski telovadnici bi lahko čez približno deset dni že sprejeli prve ljudi

29. mar. 2021 | 16:50
Dark Theme

Cepilna kampanja bo svoje prizorišče dobila tudi na tržaškem Krasu. Tržaško-goriško zdravstveno podjetje Asugi bo v občinski telovadnici v Nabrežini uredilo cepilni center. Danes dopoldne je zadolženo osebje preverjalo, ali so prostori primerni za tovrstno zahtevno preizkušnjo. Na vrsti je še nekaj nujnih priprav in postopkov, predvidoma pa naj bi bilo čez približno deset dni vse nared. Po veliki noči ali morda še pred njo – je naznanila devinsko-nabrežinska županja Daniela Pallotta – bi lahko sprejeli prve ljudi.

Razložila je, da sta jo še pred časom podpredsednik Dežele FJK, pristojen za zdravstvo, Riccardo Riccardi in direktor podjetja Asugi Antonio Poggiana zaprosila za razpoložljivost. Po vrsti preverjanj se je telovadnica izkazala za najprimernejše prizorišče, saj je med drugim pred njo tudi večje parkirišče, je pojasnila. V pogajanja so od samega začetka vključili tudi Amatersko športno društvo Sokol, ker tam trenira in tekmuje vrsta košarkarskih in odbojkarskih ekip. Predsednik Pavel Vidoni pa je potrdil, da je v dogovoru z Občino Devin - Nabrežina v zraku več morebitnih rešitev. Nevšečnosti ne bo manjkalo. Zadovoljni pa so, da lahko pomagajo pri tako pomembni preizkušnji, je dejal.

Podjetje Asugi sicer sporoča, da bodo nova cepilna centra uredili tudi na četrtem pomolu in v Miljah, kjer pa morajo še izbrati najprimernejšo lokacijo. Vključno z že obstoječim v Starem pristanišču bodo tako na Tržaškem skupno štirje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava