Petek, 07 maj 2021
Iskanje

V NŠK zopet sprejemajo obiskovalce

V dveh dneh so si izposodili več kot 70 knjig

Trst |
13. apr. 2021 | 19:03
Dark Theme

Z vstopom Furlanije - Julijske krajine v t.i. »oranžno območje« so se odprla tudi vrata knjižnic, v katere je zopet mogoče zahajati, seveda ob spoštovanju varnostnih pravil, med katerimi so na prvem mestu nošenje zaščitne maske, razkuževanje rok in vzdrževanje varnostne razdalje. To velja tudi za Narodno in študijsko knjižnico v Trstu, ki je od 12. aprila zopet odprta za obiskovalce, na katere ni bilo treba dolgo čakati. »V dveh dneh smo posodili več kot 70 knjig,« je v torek, 13. aprila, povedala bibliotekarka Ksenija Majovski. Prostori sedeža v Ul. sv. Frančiška lahko sprejmejo le omejeno število obiskovalcev, trenutno so to pretežno starejše osebe, dijakov oz. študentov zaenkrat ni veliko.

Drugače knjižnica ni mirovala niti v času zapore, saj je bilo knjige mogoče dobiti po predhodnem naročilu. Ljudje so se na to navadili, sicer v NŠK upajo, da se bodo počasi omejitve sprostile oz. odpravile, drugače se pripravljajo na začetek akcije Primorci beremo.

Vrata za obisk in izposojo knjig je odprl tudi Oddelek za mlade bralce v Narodnem domu v Ul. Filzi. Prireditev in srečanj iz varnostnih razlogov trenutno ni, bo pa knjižničarka Ivana Soban v okviru dveh projektov obiskala šole Večstopenjske šole Opčine in posebej Osnovno šolo Primoža Trubarja - Karla Destovnika-Kajuha v Bazovici. S šolami bodo sicer skušali vzpostaviti sodelovanje za izvajanje spletnih bralnih srečanj, v sodelovanju s Slovenskim stalnim gledališčem poteka niz Pravljic za odrom. Poleti pa upajo, da jim bo uspelo izpeljati Pravljice pod senčnikom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo