Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

V občini Repentabor ostali brez redarja

Vrzel nameravajo zapolniti v najkrajšem možnem času

1. okt. 2019 | 10:22
Dark Theme

Repentabrska občina je trenutno brez osebe, ki bi opravljala vlogo redarja. »Eden izmed naših zaposlenih, ki so delovali v sklopu konvencije z Občino Zgonik za skupen tehnični urad, se je upokojil,« je pojasnil podžupan in odbornik za proračun Casimiro Cibi, zato bo odslej konvencija zadevala enega zaposlenega manj. Oseba, ki se je upokojila, je opravljala delo redarja.

Vrzel sicer nameravajo zapolniti v najkrajšem možnem času, zatrjuje županja Tanja Kosmina. Zaposlitev za nedoločen čas v tem trenutku iz tehničnih razlogov ne pride v poštev, dodaja Casimiro Cibi, zato bodo morali nekoga zaposliti za določen čas.

Trenutno občina ne razpolaga z lestvico kandidatov, toda županja računa, da jim bo na pomoč priskočila Občina Dolina, ki je pred kratkim objavila razpis za kandidate za redarje in bo zato v kratkem razpolagala z ustreznim seznamom.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo