Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

V občinskih vrtcih 37 novih vpisov

Veliko povpraševanje po koriščenju jasli v Ul. Veronese in Dijaškem domu

19. feb. 2021 | 6:25
Dark Theme

V slovenskih občinskih vrtcih v občinah Trst in Devin - Nabrežina bo, če bodo trenutni začasni podatki obveljali, v prihodnjem šolskem letu 2021/2022 37 novo vpisanih otrok, povpraševanje po slovenskih jaslih v Ul. Veronese in v Dijaškem domu v Trstu pa krepko presega razpoložljiva mesta. To je rezultat vpisovanja za prihodnje šolsko leto 2021/2022, ki se je zaključilo v začetku februarja.

Kar se tržaške občine tiče, so slovenski oddelek vrtca Modri delfin na Greti izbrale družine štirih otrok, ravno toliko mest pa je v tem oddelku, ki lahko sprejme 16 otrok, še na razpolago. Obratna slika se nam kaže v vrtcu Oblak Niko pri Sv. Ivanu: tu je prostora za 20 malčkov, novih vpisov pa je 12, pri čemer se je na čakalni listi znašlo šest malčkov. Nobene čakalne vrste pa ne bo v vrtcu v Dijaškem domu, kjer je v dveh oddelkih prostora za 40 otrok: za prihodnje šolsko leto pa so potrdili obisk 24 otrok, novih vpisov pa je bilo 16.

Precejšnjega zanimanja pa so deležne slovenske občinske jasli: slovenski oddelek občinskih jasli Semidimela v Ul. Veronese lahko sprejme 17 otrok, za mesto v tej ustanovi pa se potegujejo družine kar 57 otrok. Podobna slika se kaže v zasebnih slovenskih jaslih v Dijaškem domu, ki imajo z občinsko upravo sklenjeno konvencijo: tu lahko sprejmejo 13 otrok, obiskovanje teh jasli pa so izbrale družine 44 otrok.

V Občini Devin - Nabrežina pa so letos zabeležili pet novih vpisov v občinski vrtec v Šempolaju, za deset otrok pa so potrdili, da bodo obiskovali vrtec tudi v prihodnjem šolskem letu.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo