Sreda, 24 april 2019
Iskanje

V ospredju predlog, da se Polidoriju prekličejo pristojnosti

Na tržaškem županstvu se je sestala prva občinska komisija

Trst |
13. feb. 2019 | 18:46
Dark Theme

Danes dopoldne se je na tržaškem županstvu sestala prva občinska komisija, pristojna za institucionalne zadeve. Po dolgem odlašanju je spet prišel v ospredje predlog leve sredine, da se podžupanu Paolu Polidoriju prekličejo pristojnosti. Sklicuje se na nesrečno dejanje, ki ga je Polidori zagrešil ob začetku januarja, ko je v Ul. Carducci pobral s tal odejo in drugo imetje romunskega brezdomca Maseja Mihaja in jih odvrgel v smetnjak: početje je posnel s svojim prenosnim telefonom in ga takoj ponosno objavil na družbenih omrežjih.

Po odprtju seje je besedo prevzela Maria Teresa Bassa Poropat (Občani) in opozorila, da lahko o takih vsebinah odloča samo župan, ki pa ni sprejel vabila na današnjo sejo. Zdi se namreč, da je odsotnost Roberta Dipiazze na debatah z omenjeno vsebino že običajna, čeprav ga je bil povabil predsednik komisije Michele Claudio iz vrst koalicijske Lige.

Drugi predlog se je nanašal na zaprtje kavarn, ki so se nahajale v občinski palači, palači Costanzi in palači Gopčević.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo