Ponedeljek, 25 oktober 2021
Iskanje

V primeru Russove zmage bo Valentina Repini odbornica

Levosredinski županski kandidat predstavil del novega odbora

Trst |
14. okt. 2021 | 18:03
Dark Theme

Če bo v drugem krogu lokalnih volitev zmagal levosredinski županski kandidat Francesco Russo, bo za odbornico za kraške zadeve in čezmejno sodelovanje imenoval Valentino Repini, absolutno zmagovalko po številu prejetih glasov v Demokratski stranki. To je Russo napovedal na srečanju z novinarji, na katerem je predstavil še druge štiri odbornike. Za Valentino Repini je dejal, da ima za seboj izjemno volilno kampanjo, v kateri se je več kot odlično odrezala. Slovenska občinska svetnica, ki bo po volitvah začela svoj drugi mandat v občinskem svetu, je počaščena nad zaupanjem in vlogo, ki ji bo Russo namenil v odboru v primeru zmage.

V njegovem odboru pa bodo mesto dobili tudi 55-letni Alberto Pasino, ki je volivce prepričal s svojo valilnico idej Trieste 2030, Russo pa mu namerava poveriti kulturni resor, 63-letni Pierpaolo Barbone bo prevzel resor za upravljanje Starega pristanišča. Šport in projekte za mlade bo Russo zaupal 27-letni Gaii Tomassini, odborništvo za inovacije, evropske projekte in ovrednotenje dediščine pa 33-letni Evi Vocci.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo