Sobota, 04 december 2021
Iskanje

V rajonskih svetih petnajst Slovencev

Prizadevanje nekaterih strank in list, da bi bili slovenski predstavniki razpršeni tudi na različnih koncih mesta in ne le na Krasu, se je obrestovalo

9. okt. 2021 | 12:53
Dark Theme

Če so tržaške občinske volitve leta 2016 obubožale slovenske vrste, se je po zadnji krajevni volilni preizkušnji trend obrnil. Ob koncu ravnokar zaključenega mandata smo prešteli dvanajst slovenskih rajonskih svetnikov, zdaj pa jih je bilo izvoljenih petnajst, torej le dva manj kot leta 2011. Prizadevanje nekaterih strank in list, da bi bili slovenski predstavniki razpršeni tudi na različnih koncih mesta in ne le na Krasu, se je obrestovalo.

Podobno kot na prejšnjih volitvah pa prave politične večine ni skoraj nikjer. Ta se obeta v edinih dveh okrožjih, kjer si je največ glasov izborila stranka Bratje Italije, to je v Škednju in pri Sv. Ivanu. Drugod vodi DS, ki pa si le v povezavi z Listo Russo ne zagotavlja politične prevlade. Ponekod bo jeziček na tehtnici Zdaj Trst, v Rojanu in Barkovljah, pri Sv. Jakobu in mestnem središču pa se tudi z morebitnimi navezami obeta pat pozicija.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo