Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

V Ricmanjih in Borštu somaševal mladoletnik

O mladem hrvaškem šarlatanu, ki je sodeloval pri verskih obredih in eksorcizmih, se je razpisal Večernji list

18. jan. 2019 | 8:33
Dark Theme

V Borštu, kjer so prav včeraj praznovali svojega zavetnika sv. Antona Puščavnika, in v Ricmanjih je pred časom redno somaševal mlad hrvaški duhovnik, ki to ni bil. Šlo je pravzaprav za mladoletnika, ki je vernikom delil hostije, pomagal naj bi voditi pogrebne obrede, sodeloval je pri eksorcizmih, ki kot znano potekajo v teh župnijah na pobudo župnijskega upravitelja, prav tako Hrvata Roza Palića. Zgodbo o mladem splitskem šarlatanu pripoveduje Večernji list, povzemajo pa jo tudi drugi tamkajšnji mediji.

Po navedbah nekaterih hrvaških vernic, ki so ob koncih tedna redno potovale v Trst oziroma v Ricmanje, da bi se tam udeležile posebnih verskih obredov pod vodstvom Roza Palića, naj bi mladi župnikov sodelavec v cerkvi tudi polagal roke na njihove glave, jih prečiščeval in celo spovedoval. Mladi »duhovnik« naj bi v tem času bival v župniji.

Mladenič pa je tudi potrdil, da se je to dogajalo. »V Trstu sem celo somaševal in nihče ni posumil. Denarja nisem nikoli iskal, drugo pa je, če mi ga je kdo dal samoiniciativno,« je med drugim povedal za Večernji list. Po njegovih besedah »so vedeli, da sem mlad in sem jim rekel, da sem zelo zgodaj pristopil v duhovniški stan, nič niso preverjali«. Pristavil je, da se je ta njegova življenjska prigoda zaključila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo