Sobota, 08 avgust 2020
Iskanje

V Ricmanjih so v koronačasu odprli prvo osmico

Berdonovi so se včeraj vrnili za pult in se prilagodili zdravstvenim in varnostnim zahtevam

22. maj. 2020 | 6:25
Dark Theme

Prvo frasko na poti iz Trsta smo zagledali na Ključu. Odkar je pandemija udarila tudi po nas, so vabljive bršljanove vejice povsem izginile z raznoraznih križišč tako v Bregu kot na Krasu. Kot fatamorgana je včerajšnja vejica ob rdečem smerokazu namigovala, da so v Ricmanjih odprli osmico - prvo v koronačasu in prvo na vsem Tržaškem, če se ne motimo.

25 LJUDI, KJER JIH JE BILO PREJ 130

Pri hišni številki 120 je včeraj odprla osmico družina Berdon, ki se je odločila, da ponovno začne, tam, kjer je bila na koncu februarja iz previdnosti prisiljena zapreti, nam je povedal upravitelj Igor. »Prilagodili smo se varnostnim zahtevam in poskrbeli za nekaj potrebnih sprememb. K sreči razpolagamo z velikim prostorom in se lahko igramo.« Ob pultu, kjer so še pred nekaj meseci pred strankami rezali pršut in sir, so po novem uredili blagajno oz. postojanko za naročanje, pred njo pa postavili pleksisteklo; pred ostalimi del pulta so potegnili verigo, ki ovira približevanje do njega. Stranke so se danes upravičeno še nekoliko iskale, tako da jih je sam lastnik opozarjal, kam naj stopijo in kje naj stojijo, pa to, naj imajo na sebi zaščitno masko.

Sin Diego streže skupini rednih strank (FOTODAMJ@N)
Sin Diego streže skupini rednih strank (FOTODAMJ@N)

Pred blagajno so raztegnili lepilni trak, ki zaznamuje metrsko razdaljo, podobnega so uporabili tudi za mize, kjer so morali izmeriti ravno tolikšno distanco med gosti. »Kjer je prej sedelo 10 ljudi, jih bo po novem samo 6, med eno mizo in drugo pa smo ohranili dvometrski presledek,« je našteval Berdon. Danes lahko v dvorani sedi 25 ljudi, v drugačnih okoliščinah jih bi bilo tudi 130 ... Dvorišče, s katerega se pogled odpira vse do Tržaškega zaliva, je zelo obširno in lahko sprejme vsaj še enkrat toliko gostov, omejitve pa je treba spoštovati tudi tu.

V osmici se je ustavil tudi kolesar (FOTODAMJ@N)
V osmici se je ustavil tudi kolesar (FOTODAMJ@N)

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku. Ob 75-letnici našega dnevnika vam ponujamo posebno ugodno naročnino: tiskana izdaja za 99 evrov, digitalna izdaja pa za 75 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo