Ponedeljek, 25 marec 2019
Iskanje

V silosu aretirali šest oseb

V akciji proti prodaji drog, ki jo je ob zori izvedlo okrog 60 policistov v sodelovanju s finančno stražo in pod vodstvom državnega tožilstva v Trstu

Trst |
15. mar. 2019 | 16:13
Dark Theme

Ob zori je okrog 60 policistov vdrlo v opuščeni tržaški silos, tik ob glavni železniški postaji, kjer navadno prenočujejo tuji priseljenci, ki nimajo druge nastanitve. Šlo je za akcijo proti prodaji drog, saj je obče znano, da okrog silosa v zadnjih letih krožijo različne droge, v prvi vrsti hašiš. Policisti so aretirali šest oseb, državljane Iraka, Afganistana in Bangladeša. Septembra lani so policisti prijeli skupino razpečevalcev, prosilcev za azil, ki naj bi mamila prodajali na območjih bližnje Ulice Sant'Anastasio in Trga Libertà pred samo postajo. Po teh aretacijah je razpečevanje potekalo v samem silosu, kamor so zahajali številni kupci, marsikdo je tam nabavljal heroin. Oktobra so zatorej uvedli nov sklop preiskave, ki je privedla do današnje racije.

Akcijo je vodilo državno tožilstvo v Trstu, izvedli pa so jo policisti tržaškega mobilnega oddelka v sodelovanju z goriškimi kolegi in s centralnim operativnim uradom v Rimu. Zraven so bili tudi forenziki in finančna straža z izurjenimi psi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Dijaki na slovenskih šolah v Italiji bodo pisali tudi pisno nalogo iz italijanščine:

7. mar. 2019 | 8:00
Ni prav
Prav je, saj smo na dvojezičnem območju
Prav bi bilo, ko bi se tudi na italijanskih šolah učili slovensko
Morda ni prav, je pa priložnost, da pridobijo potrdilo o poznavanju dveh jezikov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo