Torek, 02 junij 2020
Iskanje

V Sobi unikatne kreacije Mare Pavatich

Openka je na Ul. Milano odprla mikroatelje-trgovinico

Trst |
12. dec. 2019 | 9:38
Dark Theme

Pisateljica Virginia Woolf je v začetku 20. stoletja ugotavljala, da mora ženska imeti lastno sobo, če hoče pisati leposlovje. Podobno je ugotovila tržaška modna oblikovalka Mara Pavatich in tako je nastala Soba, v katero je preselila svoje ateljejske dejavnosti, v njej pa uredila tudi prodajalno. Ročno izdelane, ekskluzivne modne kreacije Openke Mare Pavatich so razstavljene v pritličju mikroateljeja-trgovinice Soba, nad njo pa si je uredila prijeten prostor, v katerem ustvarja.

»Obleko narišem, pobarvam tkanine ali volno, jo sešijem ali spletem – vse ročno,« pove oblikovalka, »kreacije so del mene.« A to ni dovolj: stranke si želijo nasvetov o tem, katere obleke naj izberejo, da bodo primerne za njihovo postavo. In Mara Pavatich pri tem rada pomaga.

Danes bo v Sobi (Ul. Milano 14/a) od 17. ure praznično odprtje, Maro Pavatich pa lahko sicer v mikroateljeju obiščete od torka do sobote med 15.30 in 19.30.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo