Petek, 12 avgust 2022
Iskanje

»V Trstu je veliko neizkoriščenega potenciala«

Ivan Holler iz družbe PVV Investments, ki je nova lastnica palače na tržaškem Trgu Vittorio Veneto, v kateri bosta hotel in aparthotel

Trst |
11. mar. 2021 | 10:31
Dark Theme

Avstrijski podjetnik in investitor Ivan Holler je skupaj s partnerji tudi formalno vstopil na tržaško nepremičninsko sceno in postal solastnik petnadstropnega poslopja na Trgu Vittorio Veneto, kjer so bili nekoč poslovni prostori Italijanskih železnic. V preteklih dneh je finančni konglomerat PVV Investments, ki ima sedež v Mestrah, s predstavniki družbe Ferservizi, ki vodi prodajo in oddajanje nepremičnin Skupine Italijanske železnice, podpisal kupoprodajno pogodbo. Spomnimo, da je avstrijski podjetnik stavbo, ki je soseda Narodnega doma, skupaj s partnerji kupil na javni dražbi oktobra lani. Za njo so investitorji odšteli 10 milijonov evrov, v obnovo poslopja pa nameravajo vložiti še vsaj 35 milijonov evrov.

V poslopju iz konca 19. stoletja namerava podjetnik z Dunaja, ki je v zadnjih letih pod okriljem investicijske družbe Mtk odprl več hotelov v Mestrah in Benetkah, urediti dva nastanitvena kompleksa: štirizvezdični hotel in luksuzni aparthotel. Investitorja smo poklicali na dunajski sedež podjetja in ga povprašali, kaj ga je prepričalo, da se je odločil za investicijo v Trst. »Res je, da z nakupom palače, v kateri so bili nekoč poslovni prostori Italijanskih železnic, prvič stopam na tržaško tržišče, a to ne pomeni, da mesta ne poznam. Prepričan sem, da ima Trst še veliko neizkoriščenega potenciala. V čudoviti palači na Trgu Vittorio Veneto nameravamo urediti hotelske sobe, ki bodo označene s štirimi zvezdicami superior, in razkošne hotelske apartmaje, ki jih v mestu, kot so mi povedali, še ni.V načrtih je tudi ureditev restavracije, sladoledarne, kavarne in fitnes centra,« je povedal Ivan Holler.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava