Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

V Trstu odkrili sedem novih primerov okužbe

Vest je sporočil podpredsednik deželne vlade Riccardo Riccardi

Trst |
3. jul. 2020 | 20:12
Dark Theme

V okviru kontrol za nadzorovanje širjenja novega koronavirusa so včeraj v Trstu ugotovili novo žarišče, skupno je bilo na test pozitivnih sedem ljudi. Vest je s sedeža deželne civilne zaščite posredoval podpredsednik deželne vlade Riccardo Riccardi.

Po prvih podatkih se je vse začelo s poslovnim potovanjem neke osebe v vzhodno Evropo. Ta sicer ni kazala nobenega simptoma okužbe. Po vrnitvi domov pa naj bi ta oseba okužila še dva družinska člana. Eden od teh se je, kot kaže, odpravil v bolnišnico iz drugih razlogov, kjer so mu v okviru varnostnih predpisov odvzeli bris. Izid je bil pozitiven in se je tako začela veriga kontrol pri osebah, s katerimi je bila ta oseba v stiku. Opravili so skupaj 30 brisov in nazadnje ugotovili vsega skupaj sedem pozitivnih testov. Trije so bili člani omenjene družine, dodatne štiri pozitivne osebe pa so našli v delovnem okolju, vezanem na uvozno-izvozno podjetje.

Riccardi je ob tem ponovno poudaril, da je premalo nadzora nad ljudmi, ki prihajajo iz vzhodne Evrope oziroma migrantov, ki prihajajo v Italijo po balkanski poti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo