Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

V tržaškem Itisu ni več okuženih

Razveseljivo novico v zvezi z največjim domom za starejše občane v Trstu je sporočil podpredsednik deželne vlade FJK Riccardo Riccardi

Trst |
1. jun. 2020 | 15:18
Dark Theme

V Itisu, največjem domu za starejše občane na Tržaškem, ni več niti enega okuženega z novim koronavirusom. Novico je sporočil podpredsednik deželne vlade FJK Riccardo Riccardi, ki je potrdil, da je ta dom uradno »covid free«. Po Riccardijevih besedah je to pomemben dosežek, ki je sad dela znotraj te ustanove oziroma sodelovanja med njo in tržaško-goriškim zdravstvenim podjetjem Asugi.

Novico je za Primorski dnevnik komentiral tudi predsednik Itisa Aldo Pahor, ki je pojasnil, da je čakal na rezultate zadnjih testov, nakar je danes zjutraj z novico seznanil deželno upravo. »Zdaj grem čestitat zdravnikom posebnih enot za oskrbo starejših (USCA, op. ur.) ter vsem zaposlenim, ki so opravili ogromno delo v sodelovanju z zdravstvenim podjetjem. Zadoščenje je veliko, čeprav moramo biti še naprej zelo oprezni,« je izjavil Pahor. Dodal je, da so vsi okuženi oskrbovanci okrevali znotraj doma, hospitalizacija zanje ni bila potrebna.

Itis je sicer tudi predmet preiskave, ki jo vodi državno tožilstvo v zvezi s sedmimi smrtmi, povezanimi s covidom-19. Tožilstvo je odredilo obdukcije, nakar bo po pregledu dokumentacije ocenilo, kako naprej.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo