Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

Več šolnikov je dobilo stalno mesto

Razpoložljivih mest je bilo več kot kandidatov

Trst |
20. avg. 2019 | 12:42
Dark Theme

V prostorih Večstopenjske šole Vladimirja Bartola pri Sv. Ivanu v Trstu je danes potekalo nameščanje šolnikov, ki bodo s prihajajočim novim šolskim letom 2019/2020 stopili v redno delovno razmerje v vrtcih in šolah s slovenskim učnim jezikom na Tržaškem, Goriškem in Videmskem na podlagi razpisa za stabilizacijo učnega osebja. Po ugotovitvah predstavnikov Urada za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo Julijsko krajino so podelili okoli 31 stalnih mest, pri čemer je bilo razpoložljivih mest več kot kandidatov, zlasti na področju nižjih srednjih šol.

Rednih mest za vzgojitelja v otroških vrtcih je bilo vsega skupaj sedem (šest na Tržaškem in eno na Goriškem), za osnovnošolskega učitelja pa 21 (13 na Tržaškem ter po štiri na Goriškem in Videmskem). Na nižjih srednjih šolah je bilo na razpolago 16 mest (pet na Tržaškem, sedem na Goriškem in štiri na Videmskem), na višjih srednjih šolah pa štiri.

Če so mesta v vrtcih in osnovnih šolah podelili brez težav, pa je bilo npr. na nižjih srednjih šolah več mest kot kandidatov, saj je bilo npr. mest za profesorja slovenščine, zgodovine, zemljepisa in državljanske vzgoje 13, kandidatka pa samo ena. Vsekakor so bile zlasti novopečene redno nameščene vzgojiteljice in učiteljice nadvse zadovoljne z dosežkom, do katerega je v marsikaterem primeru prišlo po večletnem prekarnem delovnem razmerju. Zaradi tega je zadovoljen tudi vodja Urada za slovenske šole Igor Giacomini, za katerega imajo učiteljice končno redno zaposlitev od vsega začetka šolskega leta, kar nudi večjo gotovost tudi ravnateljem in družinam učencev. Da je razpoložljivih mest več kot kandidatov, je po Giacominijevih besedah rak rana italijanskega šolskega sistema, verjetno bodo v prihodnje priredili še kak razpis. Drugače bodo 22. avgusta na sedežu Deželnega šolskega urada za FJK v Trstu podeljevali mesta novim ravnateljem, ki so bili uspešni na nedavnem razpisu, odprto pa ostaja vprašanje šolskih tajnikov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo