Sobota, 27 november 2021
Iskanje

Več tisoč demonstrantov proti covidnemu potrdilu

Shod po tržaških ulicah

Trst |
25. sep. 2021 | 10:55
Dark Theme

Na tisoče ljudi vseh starosti (policijski viri navajajo 8000 ljudi) se je danes dopoldne zbralo na Trgu Riborgo, da bi demonstriralo proti covidnemu potrdilu. Z avtodomom na čelu in glasnim geslom No Green pass je množica krenila po Korzu Italia in začela daljši shod, ki se bo vil po glavnih ulicah tržaškega mestnega središča.

Shod proti covidnemu potrdilu (FOTODAMJ@N)
Shod proti covidnemu potrdilu (FOTODAMJ@N)

Protestniki izražajo solidarnost zdravstvenim in drugim delavcem, ki nimajo omenjenega potrdila in so jim zato delodajalci začasno prekinili delovno razmerje. Pa tudi študentom, ki brez potrdila nimajo vstopa na univerze. Solidarnost so ob začetku shoda izrazili Ugu Rossiju, županskemu kandidatu gibanja 3V, ki je bil v torek vpleten v incident s karabinjerji pred svetoivansko pošto, čigar sojenje po hitrem postopku se bo nadaljevalo 27. oktobra.

V sredini županski kandidat gibanja 3V Ugo Rossi (FOTODAMJ@N)
V sredini županski kandidat gibanja 3V Ugo Rossi (FOTODAMJ@N)

»Giornalisti terroristi, venduti (novinarji teroristi, prodani),« je odmevalo geslo pred deželnim sedežem RAI, ki sta ga spremljala žvižganje in bučno kričanje. Tudi pred sedežem dnevnika il Piccolo v Ul. Mazzini so demonstranti zmerjali novinarje s podobnimi gesli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo