Četrtek, 18 april 2019
Iskanje

Večer posvečen Ireni Žerjal

V Občini Dolina so slovenski kulturni praznik posvetili domačinki, literarni umetnici iz Ricmanj, avgusta lani preminuli Ireni Žerjal

11. feb. 2019 | 19:51
Dark Theme

V Občini Dolina so slovenski kulturni praznik posvetili domačinki, literarni umetnici iz Ricmanj, avgusta lani preminuli Ireni Žerjal. Obogatila ga je med drugim krajša predstavitev diplomskega dela Nike Čok z naslovom Irena Žerjal: pesnica, pripovednica, dramatičarka in publicistka med modernizmom in avantgardo. Nika je pesnico in pisateljico vzljubila že v višješolskih letih, ko je obiskovala slovenistiko na filozofski fakulteti v Trstu pa se je takoj odločila, da jo bo diplomsko obdelala. “Težko bi rekla, katero njeno delo mi je bilo najbolj pri srcu,“ je povedala Nika in dodala, “saj lahko v vseh njenih delih takoj začutiš njeno dušo. Veliko mi je pomagala pri pripravi diplomske naloge. Vedno se mi je ljubeznivo oglašala. Naj Irena Žerjal vedno živi v naših srcih, mislih in branjih.”

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo