Petek, 27 november 2020
Iskanje

Večerne pravljice za dobrodošlico

Srednja šola Simona Gregorčiča pozdravlja nove dijake in se predstavlja petošolcem osnovnih šol s pripovedovanjem zgodb na daljavo

Dolina |
20. nov. 2020 | 10:38
Dark Theme

Na dolinski večstopenjski šoli Josipa Pangerca se pripravljajo na večerna snidenja ob pravljici. Petošolce osnovnih šol in prvošolce nižje srednje šole od danes dalje vabijo, da se ob 20.30 povežejo na platformo Google Meet in prisluhnejo zgodbam, ki jih bodo profesorji in drugo šolsko osebje pripovedovali v živo.

»Na mednarodni dan otrokovih pravic smo se odločili, da bomo naše prvošolke in prvošolce ter bodoče dijakinje in dijake obdarili s pravljicami. Poleg hospitacij, ki jih profesorji izvajajo na osnovnih šolah, so pravljice lahko prijetno vabilo k spoznavanju nižje srednje šole Simona Gregorčiča v Dolini,« je pojasnila profesorica Sanja Širec.

Naslednjih štirinajst večerov bodo šolski eter googlove platforme zasedale zgodbe o jeziku, glasbi, naravoslovju, matematiki in drugih temah, ki so povezane s šolskim predmetnikom. Dva tedna spletnega pripovedovanja so sicer le uvod v morda daljše obdobje večernega pripovedovanja. Za naslednje šolsko leto, ko bodo izredne razmere mimo, pa na šoli že načrtujejo Noč pravljic.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za zajezitev pandemije covida-19 podpiram:

13. nov. 2020 | 17:03
Popolno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Delno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Nemoteno nadaljevanje gospodarskih dejavnosti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo