Torek, 18 junij 2019
Iskanje

Večtisočlava množica na shodu proti rasizmu in diskriminaciji

Novost je predstavljal večji transparent z napisom Slovenci v Italiji

Trst |
13. apr. 2019 | 18:39
Dark Theme

Večtisočglava množica je v popoldanskih urah »zasedla« tržaške ulice, kjer se je odvijal shod People – Najprej ljudje proti rasizmu in diskriminaciji, za sožitje in integracijo. Po podatkih organizatorjev je udeležencev shoda bilo več kot 4000, po podatkih kvesture pa več kot 2000.

Vzdušje je bilo sproščeno in vedro, iz zvočnikov je bilo slišati glasbo, tu pa tam tudi bobnanje in petje zborov. V pomladnem vetru so plapolale pisane zastave raznovrstnih organizacij, ustanov, združenj in strank, za malo morje je bilo tudi transparentov in plakatov z bolj ali manj domiselnimi napisi, kot so Pravice morajo biti za vse, drugače so privilegiji, Če gradiš zid, pomisli na to, kar puščaš zunaj in še – Smo na strani teh, ki podirajo zidove, ne pa onih, ki jih postavljajo.

Novost je predstavljal večji transparent z napisom Slovenci v Italiji, za katerim je bilo opaziti predstavnike Slovenske kulturno-gospodarske zveze, Zveze slovenskih kulturnih društev, Glasbene matice in tabornikov Rodu modrega vala Trst – Gorica.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo