Petek, 28 februar 2020
Iskanje

Vedno več kazni zaradi uporabe telefona med vožnjo

Predstavili letno poročilo delovanje lokalne policije

Trst |
11. jun. 2019 | 17:15
Dark Theme

Pametni telefoni prepogosto kradejo pozornost voznikom, mnogo avtomobilistov poleg tega »pozabi« pripeti varnostni pas. Kot je danes v mestni hiši na predstavitvi obračuna delovanja lokalne policije opozoril tržaški podžupan Paolo Polidori, je bilo lani oziroma v prvih štirih letošnjih mesecih število glob zaradi omenjenih prekrškov v porastu.

Vedno več kazni zaradi uporabe telefona med vožnjo

»Poročilo je nazoren pokazatelj pomembne spremembe, ki jo postopoma uvajamo. Lokalni policist je sedaj veliko več kot mestni redar izpred nekaj let. Ta je v glavnem predpisoval globe napačno parkiranim vozilom. Naloge so danes bolj kompleksne, dovolj je pomisliti na funkcijo zaščite okolja, sodno policijske zadolžitve ali sodelovanje z ostalimi silami javnega reda. V prvih mesecih naslednjega leta bodo na mestnih ulicah prisotni prvi oboroženi lokalni policisti,« je pojasnil podžupan Občine Trst. Ponosno je spomnil, da so po dolgih 18 letih zaposlili 29 novih uslužbencev. Območje sedaj skupno nadzoruje 238 lokalnih policistov, ki jim je treba dodati še 55 upravnih uslužbencev.

Poostreni in razvejani nadzor širšega območja je vsekakor osrednje vodilo, ki so si ga zadali. Lani oziroma letos so tako zaradi prometnih prekrškov skupno zasolili 79.496 glob. Poveljnik Walter Milocchi in njegov namestnik Paolo Jerman sta zlasti opozorila na naraščajoč pojav voznikov, ki med vožnjo uporabljajo pametni telefon. Teh je bilo kar 546, medtem ko so v istem obdobju lani zabeležili 466 tovrstnih prekrškov, leta 2017 pa jih je bilo 208. Pametni telefon je postal poglavitna sestavina vsakdana do take točke, da pogosto pride do kar »slikovitih epizod«.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste zaradi nevarnosti za okužbo s koronavirusom spremenili svoje navade:

27. feb. 2020 | 17:06
DA - iz lastne želje
DA - po sili razmer
NE
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo