Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Veličastna ladja Amerigo Vespucci vabi obiskovalce

Včeraj je devetnajstič priplula v Trst

Trst |
12. okt. 2019 | 12:21
Dark Theme

Veličastna ladja Amerigo Vespucci, ki ji pravijo »najlepša jadrnica na svetu«, je včeraj devetnajstič priplula v Trst. Lepotica bo na Pomolu Bersaglieri privezana vse do nedelje, do takrat pa bo jadrnica italijanske mornarice gostila več dogodkov, seveda pa tudi radovedne obiskovalce. Ogledi bodo možni še jutri med 10. uro in 12.30 ter med 14. in 18. uro, v soboto med 14. in 18. in v nedeljo med 9.30 in 13. uro.

Jadrnico, ki meri 101 meter v dolžino, dobrih 15 metrov v širino in z najvišjim jamborom 54 metrov v nebo, so splavili leta 1931 in še danes služi izobraževanju mladih mornarjev pomorske akademije v Livornu.

Regata monotipov Venezia Giulia Collio cup – Jadralci jadralnih kubov v zalivu se bodo pomerili na monotipih tipa J40. Med njimi tudi TPK Sirena s skiperjem Robertom De Lucio in JK Čupa s skiperjem Mirkom Juretičem.

Nevihta na Fastnetu leta 1979 v filmu – Danes bodo v muzeju Revoltella ob 19.30predstavili dokumentarni film o regati Fastnet, ko jo je leta 1979 prizadela mogočna nevihta. Dogodek je v fotografski objektiv ujel tržaški fotograf Franco Pace, pripovedovalčevo vlogo pa je tokrat prevzel Paolo Rumiz.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo