Sobota, 15 junij 2019
Iskanje

Velika noč v Trstu

Predstavili program dogodkov

Trst |
15. apr. 2019 | 15:26
Dark Theme

V središču Trsta bo v naslednjih dneh kar živahno. Vrača se namreč velikonočni sejem, ki ga organizira Občina Trst v sodelovanju z družbo Flash Srl., z delavnicami, stojnicami in orjaškimi čokoladnimi pirhi.

Na Trgu svetega Antona, v Ulicah Ponchielli, Paganini in Santa Caterina bodo obrtniki razstavljali in prodajali svoje izdelke, možni bodo degustacije in nakup tipičnih velikonočnih dobrot iz Italije in drugih držav. Poseben prostor bodo zasedali cvetje in rastline na prodaj in na ogled, večinoma v Ulicah Santa Caterina in Ponchielli.

Višek dogajanja bo v soboto ob 11. uri, ko bo tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi razbil dva orjaška pirha: vsakega bo sestavljalo 50 kilogramov temne čokolade, ki jo bodo delili mimoidočim otrokom in odraslim.

Velikonočno vzdušje je bilo sicer občutiti že po predstavitveni konferenci, ki je potekala dopoldne na tržaškem županstvu. Odbornik Giorgi je navdušeno odprl velik (še ni bil čas za orjaškega) čokoladni pirh in ga ponudil novinarjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo