Torek, 17 september 2019
Iskanje

Veliki šmaren z živalim prijaznejšim ognjemetom

Tradicionalni pirotehnični spektakel na tržaškem nabrežju bo letos zaživel v posebni različici, ki v ospredje postavlja skrb do domačih živali

Trst |
14. avg. 2019 | 0:25
Dark Theme

Medtem ko so se po navadi tržaški mestni upravitelji potegovali za čim bolj veličasten in glasen pirotehnični spektakel, so se letos odločili za živalim prijaznejšo odločitev. Ob velikem šmarnu bo nad tržaškim nabrežjem zavladal ognjemet s svetlobnimi učinki, ki povzroča manj hrupa od tradicionalnih pirotehničnih sredstev.

»Za Trst je to absolutna novost. Odločili pa smo se, da se poskusno spustimo na to pot. Tovrstni ognjemet ne dosega višine 300 metrov, kot smo bili navajeni v preteklosti. Povprečna višina znaša 50 metrov. Ni pa zato manj očarljiv,« je na včerajšnji predstavitvi v mestni hiši sporočil tržaški občinski odbornik za turizem in kulturo Giorgio Rossi. V četrtek, 15. avgusta, ob 23.30 bodo lahko tako občani med čarobnim sosledjem barvnih iger, zvezd in kometov približno 20 minut uživali ob priložnostno izbrani glasbi. Ta bo donela iz štirih namensko urejenih postaj na pomolu Audace in Velikem Trgu. Za praznični debi so organizatorji izbrali klasične pesmi oziroma skladbe. Sceno si bosta lastila slavni preminuli tenorist Luciano Pavarotti in znameniti ansambel Queen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo