Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Veliko nesreč se da preprečiti s preventivnimi priporočili

Predstavili akcijo Varno morje na luški kapitaniji

Trst |
19. jun. 2020 | 11:39
Dark Theme

»Naša osnovna naloga je varnost na morju in skrb za čisto morje. Predvsem nadzorujemo.« Tako je začetek poletne akcije Varno morje (Mare sicuro), ki se je začela ta teden in v sklopu katere luška kapitanija v Trstu izvaja poostren nadzor prometa na širšem področju tržaške luške kapitanije, pristojna pa je tudi za obalni pas drugih mest Furlanije-Julijske krajine, uvedel novi poveljnik kapitanije na tržaškem nabrežju Vincenzo Vitale, ki je pretekli teden na tem položaju nadomestil admirala Luco Sancilia.

Poveljnik Vitale je med drugim tudi poudaril, da namen akcije nikakor ni sankcioniranje kršiteljev, temveč ozaveščanje o pomenu varne plovbe in varnega kopanja. »Kopalci naj se držijo kopalnih voda znotraj 150-metrskega pasu, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti, upravljavci plovil pa naj se držijo 200 metrov daleč od obale, v Gradežu in Lignanu pa 400 metrov stran od obale, in naj bodo pozorni tudi na to, kaj se na morju dogaja. Med mojim delovanjem v luških kapitanijah v drugih italijanskih mestih sem vztrajal pri tem, da je treba upravljavce plovil redno ozaveščati o pomenu ugašanja motorjev, ko se odločijo za kopanje s plovili. Veliko nesreč se da preprečiti s preventivnimi priporočili,« je na svoji prvi novinarski konferenci dejal poveljnik Vitale. Ob tem je tudi povedal, da bodo sodelovali s kapitanijami v Gradežu, Tržiču in Lignanu, poletno akcijo pa bo koordinirala tržaška luška kapitanija.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo