Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Vodeni obiski o izvoru prosekarja

Doživetje Prosecco Origins popelje obiskovalce nazaj v preteklost

6. apr. 2019 | 14:39
Dark Theme

Okoli svetovno znanega penečega vina prosecca se je v zadnjih letih večkrat vnela debata o izvoru vinske sorte, novih in starih tehnik obdelovanja ter pravic do uporabe imena. Američan, Avstralec ali drug turist, ljubitelj mehurčkov, si morda še danes ne mislil, da kilometrski vinogradi v Venetu niso zibelka znamenitega prosecca.

Danes pa lahko v to zibelko vsakdo zlahka skoči, saj se je pred slabim letom pojavila možnost vodenega obiska po krajih prosekarja v sklopu projekta Prosecco Origins, turistične agencije Prosecco Escapes in kmetije Klin, kjer ponujajo prav posebno doživetje.

»S Križanom Michelejem Del Bonom, lastnikom turistične agencije Prosecco Escapes, ki se že vrsto let ukvarja s promocijo krajev in penečega vina iz Valdobbiadene, sva se pred slabim letom odločila, da bova širšo javnost na prijeten in originalen način seznanila z obstojem prosekarja, pa tudi vseh ostalih dobrot našega ozemlja,« je povedala Katrin Štoka s kmetije Klin, ki je v sodelovanju z društvom Prosekar že lani jeseni in letos pozimi sprejemala obiske.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo