Nedelja, 19 januar 2020
Iskanje

»Volitve za Evropski parlament nam vlivajo veliko zaupanja«

Everest Bertoli ni skrival zadovoljstva nad izidom in nad naključjem, da je glasove svojih volilcev prenesel v novo stranko

Trst |
28. maj. 2019 | 9:55
Dark Theme

Liga je v okviru volitev za Evropski parlament tudi v tržaški občini prejela večino glasov (33,13 %) in še izboljšala izid z lanskih parlamentarnih in deželnih volitev. Za enega največjih poražencev velja Berlusconijeva Forza Italia, ki je v tržaški občini izgubila skoraj 1300 glasov, ki so (u)šli k Ligi. Zanimivo je, da sta približno toliko preferenčnih glasov na zadnjih volitvah zbrala tržaška občinska svetnika Manuela Declich in Everest Bertoli, ki sta lani iz stranke Forza Italia prestopila v tržaško Severno ligo. Kako bo nova porazdelitev glasov vplivala na razmerje sil v tržaškem občinskem svetu, ki je – posredno – zaradi evropskih volitev že dva meseca brez predsednika, smo poklepetali z Everestom Bertolijem, ki včeraj ni skrival zadovoljstva nad izidom in nad naključjem, da je glasove svojih volivcev prenesel v novo stranko. Tako mu nihče ne more več očitati, da bodo volivci njegovo dezerterstvo kaznovali ...

Bodo glasovi, ki jih je vaša stranka prejela v sklopu evropskih volitev, spremenili razmerje sil v tržaškem občinskem svetu?

Liga je prva stranka na državni, deželni in občinski ravni. Volitve za Evropski parlament nam vlivajo veliko zaupanja na evropski ravni, neposrednega vpliva na delovanje tržaškega občinskega sveta pa ne bodo imele, razen tega, da bo dejavnost občinske uprave še bolj okrepljena. Našo stranko zanima ponovno lansiranje trgovskega sektorja, ki si ne zasluži biti tako odrinjen na rob, kar se dogaja v zadnjih letih. Mesto ne more biti vsak konec tedna preplavljeno s stojnicami.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo