Ponedeljek, 28 november 2022
Iskanje

Voščilo od Čila do Milj mimo Burkine Faso

Trinajstčlanska skupina pripravila posebno različico pesmi Fairytales of NY skupine The Pogues

28. dec. 2020 | 6:49
Dark Theme

»Strmimo v boljše čase, ko se bodo naše sanje uresničile,« pravijo člani skupine The Pogues v pesmi Fairytale of New York. Z istimi besedami se zaključi posebno božično voščilo skupine glasbenikov in prijateljev, ki so se iz različnih koncev sveta povezali in skupaj ustvarili ganljivo različico znane pesmi irsko-angleške sedmerice, da bi spletno, kot je pač v času pandemije že običajno, ustvarili tisto bližino, ki jo prav vsi pogrešamo.

Glasbenika Ivo Tull in Martina Feri sta skladbo hranila v predalu nedodelanih projektov že dve leti. Koronavirusna zapora pa jima je prinesla pravi navdih. »Pesem je obema zelo pri srcu. Zgodba, ki se žalostno konča, ima pozitivno sporočilo o sanjah, ki se kljub težavam lahko uresničijo. Ganljivo besedilo bogati posebna orkestracija,« je utemeljil Ivo Tull, ki je z družino in prijatelji glasbeniki od Čila do Milj ustvaril trinajstčlansko skupino in na božični dan objavil videoposnetek pesmi na svojem YouTube kanalu.

»Vsak je svoj part posnel na domu in prispevek obogatil s fotografijami ali krajšimi kadri domačega kraja. Pogled nad Prago se tako spremeni v obisk tržnice mesta Temuco in vrne v Tržaški zaliv v spretno sestavljenem posnetku,« je še pristavil Tull.

Pri nastanku čisto posebnega voščila so sodelovali Tomas Diarra, Martina Feri, Martin Humpl, Vesna Kranjec, Alessandro Leonzini, Sergio Manca, Max Miani, Giulio Roselli, Tanja Sedmak, Andreja Tull, Ivo Tull, Jana Tull in Mitja Tull.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava