Petek, 15 januar 2021
Iskanje

Vrnil se je zvok tramvaja

Umetnica Chiara Luzzana v svojem projektu The Sound of City lovi zvoke Trsta

Trst |
16. okt. 2020 | 9:02
Dark Theme

Škorkljo je včeraj okoli devete ure zjutraj prebudil zvok tramvaja. Na tire se je vrnila tržaška zanimivost, ki je tokrat postala predmet umetniškega projekta umetnice Chiare Luzzana. Poznavalka in oblikovalka zvokov je v svoj mikrofon lovila čarobne zvoke tržaškega tramvaja, danes in jutri pa bo v Trstu prisluhnila še ščebetanju ptičev, valovanju morja, šumu listja.

Vrnil se je zvok tramvaja

To bo umetnica počela v sklopu prav posebnega avtorskega projekta The Sound of City, ki ga je začela ustvarjati leta 2014 v kitajskem Šanghaju, ga nadaljevala v New Yorku in Tokiu, v zadnjih letih pa ga pod imenom The Sound of Italy zaključuje v Italiji. Kot nam je povedala med včerajšnjo vožnjo po Škorklji, gre za projekt, ki s pomočjo zvoka zaznava, kako potekajo življenja v mestih. »Zvočne posnetke iz mest po svetu sem začela zbirati pred leti. V različnih posnetkih sem že pokazala, kako pomembni so zvoki. Med letošnjo spomladansko karanteno so se zvoki v mestih drastično spremenili. V tem obdobju je vse zvenelo drugače kot kadar koli prej«, je povedala umetnica, ki bo v Trstu tri dni lovila zvočne podobe različnih lokacij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo