Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Vztrajno proti žičniški povezavi

Odbor NoOvovia predstavil posodobljen dosje o vplivih gradnje na okolje; somišljenike vabijo na demonstracijo

Trst |
14. maj. 2022 | 17:40
Dark Theme

»Sprašujejo nas, če smo razočarani nad tem, da referendum o gradnji žičnice ni izvedljiv. Mi pa smo bili tudi na to pripravljeni in nadaljujemo s svojim delom. Odbor nadaljuje s svojim poslanstvom in nasprotovanjem brezumnemu načrtovanju povezave, ki bi oškodovala okolje in družbo.« Tako je danes dopoldne William Starc uvedel novinarsko konferenco odbora No Ovovia, ki se, kot je sam potrdil, zavzema za strokovno raziskovanje vpliva gradnje žičniške naprave med Trstom in Krasom na prebivalce in okolje.

S posodobljenim dosjejem in zgovornim digitalnim prikazom so prvič ponazorili, kako bi povezava tekla od Starega pristanišča čez Furlansko cesto, pod Svetilnik zmage in čez gozd Boved. Nizko, brez razgleda na mesto, ob hišah, prometnici, nad križišči in železnico.

»Občina je medtem načrt spremenila in opensko postajo premaknila na krožišče, ne da bi se o tem posvetovala z občankami in občani. Progo med Opčinami in Vejno pa zarisala vzporedno z nekdanjo cesto 202 in spet stopila v protislovje. Odsek povezave so odborniki označili z nazivom »prevoz turističnega interesa«, kljub temu, da ne bi bilo nobenega razgleda in da cilj projekta sploh ni turizem. Pri tem pa bi spet uničili kraški gozd,« je dodal Starc.

Odbor No Ovovia bo vse somišljenike povabil na večjo demonstracijo, verjetno že v maju ali najkasneje prve dni junija.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo