Nedelja, 21 april 2019
Iskanje

Wärtsilä napovedala 1200 odpustov na globalni ravni

Velika zaskrbljenost v tovarni v Boljuncu, v kateri so delavci v zadnjih petih letih že plačali zajeten davek

30. jan. 2019 | 16:59
Dark Theme

Finski koncern Wärtsilä je v tiskovnem sporočilu napovedal, da je danes uvedel postopek za spremembo dejavnosti in resursov, da bi za prihodnost zajamčil svojo kompetitivnost in rentabilnost ekonomskih dejavnosti. Program predvideva predvsem zmanjšanje števila zaposlenih, in sicer za 1200 enot na globalni ravni. Družba trenutno zaposluje 19.300 ljudi v 80 državah sveta. Nekaj čez tisoč jih je v tovarni v Boljuncu, kjer je ob novici seveda zavladala zaskrbljenost. Po podatkih sindikatov so v tej tovarni v zadnjih petih letih odslovili okrog tristo ljudi, zelo možno pa je, da bodo tudi tokrat plačali svoj davek. Skupina je sindikatom sicer sporočila, da bodo podrobnosti znane šele aprila ali maja, program pa bodo izvajali v tem in prihodnjem letu. V petek bo v boljunski tovarni potekala sindikalna skupščina na to temo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo