Petek, 07 avgust 2020
Iskanje

Wärtsilä v Boljuncu ne bo odpuščala

Zagotovila predsednika družbe Wärtsilä Italia Andrea Bochicchia na današnjem srečanju s predstavniki Dežele in sindikatov

Trst |
13. nov. 2019 | 18:21
Dark Theme

V okviru svoje preureditve, zaradi katere je bilo ugotovljenih 350 uslužbencev presežka po vsem svetu, skupina Wärtsilä ne bo neposredno odpuščala delavcev v svojih obratih v Italiji in posledično niti v Boljuncu. To je na današnjem srečanju s predstavniki Dežele Furlanije - Julijske krajine in sindikatov, ki je potekalo v palači deželnega sveta v Trstu, zagotovil predsednik družbe Wärtsilä Italia Andrea Bochicchio. Čeprav kaže, da bo število naročil za leto 2020 manjše v primerjavi s pričakovanji, so pri družbi delali na tem, ne bi prišlo do krčenja delovnega osebja v obratih v Italiji, vsekakor splošna slika ni preprosta in bo položaj treba spremljati z veliko pozornostjo in v podrobnostih, je poudaril Bochicchio. Wärtsilä Italia namreč meni, da je lahko kos situaciji s sredstvi, ki jih že ima na voljo, kot je npr. sprememba delovnega urnika v proizvodnji, prav tako trenutno ni izključeno zmanjšanje obsega nekaterih dejavnosti v zakupu.

Drugače so včeraj kovinarski sindikati Fim, Fiom in Uilm oklicali osemurno stavko in uprizorili demonstracijo pred palačo deželnega sveta, kjer je potekalo srečanje vodstva družbe s sindikati in deželnimi upravitelji. Ločen protest so uprizorili tudi člani baznega sindikata Usb, ki je včeraj oklical splošno stavko delavcev v zasebnih industrijskih obratih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo