Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Z aplikacijo do prometnih informacij

Aplikacija za pametne telefone Luceverde, ki jo je zasnoval avtomobilski klub Aci, prihaja tudi v Trst

Trst |
7. nov. 2019 | 15:46
Dark Theme

Zastoji na cesti, delovišča, cestne zapore, promet, nesreče, parkirna mesta, zamude in težave javnih prevozov. Z aplikacijo za pametne telefone Luceverde, ki jo je zasnoval avtomobilski klub Aci v sodelovanju s tržaškimi mestnimi redarji, hoče Občina Trst na preprost in pregleden način posameznikom ponuditi vse najpomembnejše podatke o mobilnosti.

»Storitev je namenjena tako turistom, ki vedno bolj množično prihajajo v naše mesto kot občanom, ki se vsakodnevno morajo voziti do službe, pa tudi drugim prebivalcem. Aplikacijo je mogoče brezplačno prenesti na vse pametne telefone. Uporabnik lahko vse podatke pogleda kar na zemljevidu mesta in okolice. Posluša pa lahko tudi namensko sestavljena poročila,« je na današnji (četrtkovi) predstavitvi v tržaški mestni hiši naznanil podžupan Paolo Polidori. Pristavil je še, da aplikacija Luceverde (dobesedno Zelena luč) nadgrajuje že prisoten kanal tržaške občine na sporočilni aplikaciji Telegram, na katerem sproti objavljajo vse novice in vesti, vezane na promet.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo