Torek, 14 julij 2020
Iskanje

»Z denarjem za malico dijaki kupujejo drogo«

Predlog pete občinske komisije o strožjem nadzoru na šolah

Trst |
13. jul. 2019 | 9:20
Dark Theme

Svetnica Monica Canciani je na včerajšnji seji pete občinske komisije predlagala, da bi na tržaških šolah uvedli redni nadzor nad uporabo prepovedanih substanc. Dijaki naj bi se prostovoljno javili in opravili izvide, iz katerih bi ugotovili, če uživajo drogo.

»Mladi so vedno bolj nagnjeni k uporabi prepovedanih substanc tudi v šolskem okolju, izvemo iz medijev. Dijaki potrosijo denar, ki je namenjen malici, za nakupovanje droge. Treba je ukrepati,« je zaskrbljeno povedala svetnica Canciani, ki o tem poziva tudi deželno upravo, zdravstveno podjetje AsuiTs in deželni šolski urad.

»Nujno je, da se komisija posvetuje s pristojnimi organi, s tistimi, ki dobro vedo, kakšno vlogo ima droga med mladimi. Tako bodo naše izbire nedvomno primernejše in bolj učinkovite,« je povedala svetnica Valentina Repini (DS) in tako povzela splošno mnenje ne le opozicije. Guido Apollonio (Forza Italia), po poklicu zdravnik, pa si težko predstavlja, da bo dijak, ki uživa drogo, prostovoljno pristal na kontrolo.

O preventivi na slovenskih šolah sta spregovorila ravnatelja Loredana Guštin in Primož Strani.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo