Četrtek, 22 avgust 2019
Iskanje

»Z nastankom združene Evrope se je vojna oddaljila«

Riccardo Iacona protagonist sinočnjega odprtja šestega festivala dobrega novinarstva Link

Trst |
10. maj. 2019 | 11:30
Dark Theme

Kar se je zgodilo v preteklosti nam služi, da razumemo sedanjost: leta 1994 so vsi hoteli vstopiti v Evropo, ki je danes marsikdo ne prenaša več, kar pomeni, da se začenja velika bitka okoli tega vprašanja, pri čemer je potrebno poudariti, da se je z nastankom združene Evrope vojna oddaljila.

To je Riccardo Iacona, voditelj znane televizijske oddaje PresaDiretta, večkrat poudaril na sinočnjem odprtju šestega festivala dobrega novinarstva Link v organizaciji Fundacije Luchetta Ota D’Angelo Hrovatin in Dežele Furlanije Julijske krajine ter v sodelovanju z Občino Trst.

Iacona je bil protagonist sinočnjega odprtja pod šotorom na Velikem trgu (drugače je v drugem delu večera nastopil tudi drugi znani novinar, Beppe Severgnini, ki je spregovoril o svoji poklicni poti), na katerem so uvodoma pozdravili Giovanni Marzini, župan Roberto Dipiazza in predsednica fundacije Daniela Luchetta: iz njenih rok je namreč prejel posebno nagrado Luchetta, prvo od priznanj, ki jih bodo podelili v teku letošnjega festivala.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo