Torek, 14 julij 2020
Iskanje

Za dela na pokopališčih 300 tisoč evrov

Vključena so pokopališče pri Sv. Ani, bivše vojaško pokopališče in pokopališče v Križu

Trst |
6. jul. 2019 | 12:38
Dark Theme

Letos poleti bodo na treh občinskih pokopališčih stekla dela, za katera bo Občina Trst namenila 300 tisoč evrov. Obnove oz. popravil bodo deležna nekatera območja na pokopališču pri Sv. Ani, bivše vojaško pokopališče in pokopališče v Križu. Za slednje bo šlo 23 tisoč evrov, s to vsoto pa bodo delavci prenovili kostnico in skupni prostor za raztros pepela. Objekt je namreč močno poškodovan zaradi puščanja deževnice.

To je na včerajšnji novinarski konferenci sporočila občinska odbornica Elisa Lodi, ki je opozorila na pomen tovrstnih investicij in gradbenih del, saj gre za kraje, na katere so občani posebej navezani, zato pa morajo biti tudi urejeni. Dela bo Občina Trst izpeljala v sodelovanju s komunalnim podjetjem AcegasApsAmg, v prihodnjih dneh pa bodo objavili javni razpis za izvajalca del. Sam postopek je zelo »delikaten«, je povedala odbornica in pristavila, da so mnogi grobovi pod spomeniškim varstvom, zaradi česar so delovni posegi še posebej zahtevni.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo